Scandiaplants

Thuja Brabant

Type: Root lump and pot

Planting time: spring and autumn

Pruning time: spring & autumn (trimming)

Growth habits: dense and straight

Growth rate: 20-40 cm / year

Toxic: Has toxic parts

Winter hardiness: to -40 C

Zone: 1-5

Color: Medium green in summer / winter green to bronze in winter

evergreens: Yes

Origin: Holland

Delivery: autumn & spring


Very durable and Thuja Brabant is an easy to maintain and durable, fast growing plant. This hedge plant can be placed in partially shaded areas, but also in direct sunlight. Thuja Brabant benefits from well-drained and rich soil. Thuja is easy to cut into shape.

Thuja Brabant är en av de mest sålda thuja-sorterna genom tiderna. Den är både tät och vintergrön, samtidigt som tillväxten är snabb. Det gör den till en perfekt häckväxt, som ser vacker ut året runt. Köp din Thuja Brabant i vår webbshop – vi levererar direkt till din trädgård.

Thuja Brabant – en riktig allroundväxt

Thuja Brabant är en tacksam växt som klarar sig fint i ett svenskt klimat. Med en tålighet på ned till -40 grader, behåller den sin fina grönska även på vintern. Denna häckväxt kan placeras i delvis skuggade områden men också i direkt solljus. Framför allt är Thuja Brabant som häck mycket populär – något som beror på att den har tätt sittande grenar och en snabb växttakt.

Thuja Brabant som häck är ett utmärkt val

Med en tillväxthastighet om 20 till 40 cm per år, kommer din Thuja Brabant häck växa till sig riktigt snabbt. Två trimningar per år rekommenderas för att hålla din häck så fin som möjligt. Det är dock inget måste att använda en Thuja Brabant till häck – denna växt gör sig mycket fint även som solitär.

Beställ Thuja Brabant med hemleverans och tillväxtgaranti

I vår webbshop kan du beställa din Thuja Brabant med hemleverans direkt till din trädgård. Våra trädgårdsväxter kommer också med tillväxtgaranti! Vi finns här för dig och besvarar med glädje alla funderingar som du kan tänkas ha. Du når oss på telefonnummer +31(0)527 690688.

Annat intressant:

Avenbok häck | Köpa thuja | Vintergröna häckar