Scandiaplants

Liguster

Type: Carrot and pot

Planting time: spring and autumn

Pruning time: spring & autumn (trimming)

Growth habits: upright, loose, branches scattered

Growth rate: 30-80 cm / year

Toxic: Slightly toxic parts

Winter hardiness: to -30 C.

Zone: 1-4

Color: Medium green

Evergreen: Yes

Origin: Holland

Delivery: autumn & spring

 

Privet is a fast-growing hedge plant. This hedge plant is therefore found in many gardens. A private hedge offers you a lot of privacy.

Vi erbjuder ligusterhäck för vinter och kyla. Det finns flera olika typer av ligusterhäckar – men det är främst Liguster Atrovirens som håller sig fin även under vintersäsongen. Den kan under kalla vintrar fälla en del av sina blad, men till skillnad från “vanlig” liguster behåller denna ligusterhäck största delen av sin grönska även när det är vinter.

En grön ligusterhäck även när det är vinter

Liguster Atrovirens – en ligusterhäck lämpad för vinter – är populär bland köpare som önskar en ligusterhäck. Det beror på att denna ligusterhäck tål kyla och vinter bra, vilket gör att den brukar hålla sig grön och fin året runt. Den är inte bara tilltalande att se på – även småfåglar brukar gilla liguster. Det gör att du kan få mysiga besök i din ligusterhäck i vinter.

Ligusterhäck på vintern – tilltalande och snabbväxande

Vill du köpa en ligusterhäck för vinter och snö är det bra att veta att det är en relativt snabbväxande häck. Den kan därför behöva beskäras 1–2 gånger varje år, för att behålla en fin form. En robust ligusterhäck som även på vintern brukar behålla största delen av sin grönska är uppskattat på våra breddgrader.

Hitta dina vintergröna växter här

I vår webbshop finner du ett brett utbud av vintergröna växter. Beställ dina högkvalitativa uteväxter hos oss – alltid med tillväxtgaranti. Vi finns här för dig och besvarar med glädje alla funderingar som du kan tänkas ha. Du når oss på telefonnummer +31(0)527 690688.

Annat intressant:

Tuja i kruka | Taxus Hilli | Thuja Smaragd

Open chat
Need Help?
Hello, how can we help you?