Scandiaplants

Hornbeam

Type: pot

Planting time: spring and autumn

Pruning time: spring & autumn (trimming)

Growth habits: Dense and bushy

Growth rate: 40-60 cm / year

Toxic: Has toxic parts

Winter hardiness: to -30 C

Zone: 1-4

Color: Medium green

Evergreen: Yes

Origin: Holland

Delivery: autumn & spring

 

A hedge made of Hornbeam (Carpinus Betulus) gives a fantastic formal look and also looks beautiful when combined with other plants in a mixed hedge. Hornbeam Carpinus thrives in sun, shade and partial shade.

En avenbok häck är en tacksam häck, som går snabbt att driva upp till önskad storlek. Bladen sitter kvar året runt och skiftar vackert färg utifrån årstidernas växlingar. Du hittar avenbok häck i vår webbshop. Vi levererar till din trädgård.

Avenbok häck är vacker året om

En avenbok häck kan du njuta av oavsett årstid. Till skillnad mot många andra häckväxter behåller denna sina blad även på vintern. Om sommaren är bladen vackert gröna, medan de på vintern istället byter till en majestätisk kopparfärg.

Avenboken har en imponerande tillväxttakt, och kan växa mellan 40 och 60 cm per år. En avenbok häck kan nå upp till en höjd på omkring 5 meter, även om det brukar rekommenderas att hålla en maxhöjd på ungefär 2 till 3 meter.

Vi levererar din avenbok häck till din trädgård

Hos oss är vi måna om att leverera högkvalitativa växter till våra värdefulla kunder. Vi har därför en egen transportör, som levererar alla växter direkt till din trädgård. Vi lagerför heller inte plantorna, utan tar upp dem vid beställning. Allt för att växterna ska må så bra som möjligt.

Kontakta oss gärna för mer information

Om du vill ha hjälp med beställningen eller har frågor kring leveransen, är du varmt välkommen att kontakta oss på telefon: +31(0)527 690688.

Annat intressant:

Vintergröna häckar | Ligusterhäck vinter | Köpa thuja

Open chat
Need Help?
Hello, how can we help you?